- Start
- Om MFoF
- Lediga tjänster
- Utredare föräldraskapsstöd, brottsförebyggande
Utredare inom föräldraskapsstöd, brottsförebyggande inriktning
Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd (MFoF) söker en erfaren utredare som vill vara med och förmedla kunskap för att barn ska få en trygg uppväxt och bra relationer till sina föräldrar.
Välkommen till oss
Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd är en kunskapsmyndighet under Socialdepartementet med ansvar för föräldraskapsstöd, familjerådgivning och den familjerätt som ligger under kommunernas socialnämnder. Myndigheten arbetar också för att internationella adoptioner av barn till Sverige ska ske enligt lag och på ett etiskt godtagbart sätt och har även uppdraget att ge internationellt adopterade stöd i samband med ursprungssökning. Myndighetens målgrupper är yrkesverksamma och beslutsfattare i kommuner, regioner och civilsamhället, samt i allt större utsträckning familjer och individer.
I all vår verksamhet främjar vi barnets rättigheter som de uttrycks i barnkonventionen. På MFoF är vi överens om att lika villkor och jämställdhet är en del av vår gemensamma värdegrund och något som ska råda i familj, samhälle och arbetsliv. 2022 blev MFoF också Sveriges första HBTQi-certifierade myndighet.
Vi söker dig som vill arbeta i en verksamhet med uppdraget att förmedla kunskap för att barn ska få en trygg uppväxt och bra relationer till sina föräldrar. MFoF erbjuder ett samhällsviktigt och engagerade arbete på en intressant och dynamisk arbetsplats. Vi är idag 41 medarbetare och söker nu utredare för tillsvidareanställning på heltid inom verksamhetsområde föräldraskapsstöd. MFoF tillämpar sex månaders provanställning och erbjuder möjligheten till arbete på distans.
Ansvar och arbetsuppgifter
Som utredare på MFoF kommer du att arbeta i ett befintligt team med övriga utredare på avdelningen. Arbetsuppgifterna innebär såväl självständigt arbete, som arbete i grupp tillsammans med andra medarbetare. Tjänsten som utredare ingår i MFoFs verksamhetsområde föräldraskapsstöd och är direkt underställd avdelningschefen.
Bland annat ingår följande uppgifter:
- Utveckla det nationella arbetet med brottsförebyggande föräldraskapsstöd
- Ansvara för genomförandet av regeringsuppdrag och kunskapsutveckling som kräver en kombination av granskad och sammanställd forskning och beaktande av målgruppens erfarenheter.
- Följa forskning och annan kunskapsutveckling inom myndighetens verksamhetsområde, omvärldsförändringar och andra faktorer som påverkar målgruppernas förväntningar och behov.
- Sammanställa och medverka i spridningen av kunskapsbaserade rapporter eller andra myndighetstexter i enlighet med myndighetsuppdraget.
- Samverka med myndigheter, organisationer, huvudmän, forskare och praktiker.
- Planera och leda sammankomster och hålla presentationer, både internt och för olika aktörer på nationell, regional och lokal nivå.
Som utredare ingår även sedvanligt förekommande arbetsuppgifter som utredare på myndigheten. Arbetet kommer till stor del att utföras i projektform med fasta tidsramar.
Kvalifikationskrav
Vi söker dig som har akademisk examen inom samhällsvetenskaplig utbildning, gärna med inslag av kriminologi, alternativt polisutbildning i kombination med någon akademisk samhällsvetenskaplig utbildning. Du ska ha erfarenhet av arbete med kunskapsbaserat brottsförebyggande arbete. Du också ska ha minst två års erfarenhet av utrednings– eller projektarbete inom stat, region eller kommun. Rollen kräver att du har mycket goda kunskaper i svenska och är van att hålla muntliga presentationer.
Det är meriterande om du genomgått någon av Brås utbildningar i brottsförebyggande arbete. Vi ser det också som meriterande om du har erfarenhet av att sammanställa och värdera forskning, samt om du har erfarenhet av att sammanställa skriftliga underlag och rapporter.
Mycket av arbetet sker i nära samarbete med utredare och kollegor. Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Anställningen
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde efter överenskommelse. Provanställning i 6 månader tillämpas.
Lön
Individuell lönesättning tillämpas.
Ansökan
Sista dag för ansökan är den 16/12 2024.
Skicka din ansökan med e-post till info@mfof.se, (eventuella bilagor bör vara i pdf-format) eller med vanligt brev till Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd, Box 35, 931 21 Skellefteå.
Kom ihåg att ange diarienummer AD 2024-1726 på din ansökan
Kontaktpersoner
Carolina Holting, avdelningschef, 010-190 11 09
Fackliga företrädare:
- SACO: Anneli Edvinsson, anneli.edvinsson@mfof.se, 010-190 11 13
- ST: ST Direkt, 0771-555 444
Uppdaterad senast