MFoF:s nya lokaler har invigts

Fredag 31 augusti invigdes MFoF:s nya lokaler i Skellefteå. På plats fanns barn- och jämställdhetsministerns statssekreterare Madeleine Harby Samuelsson. Nu har alltså Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd officiellt omlokaliserats från Stockholm till Skellefteå.

- Flytten är en del i en större reform där myndigheter flyttar ut i hela landet. Det ska finnas statliga jobb även utanför storstäderna. Det arbete myndigheten bedriver är viktigt för barn och familjer, sa statssekreterare Madeleine Harby Samuelsson, från Socialdepartementet.

- Vi blir väl mottagna i Skellefteå och de praktiska delarna av flytten har fungerat utmärkt. MFoF är en liten kunskapsmyndighet och det är självklart så att flytten innebär att vi tappat de tidigare medarbetarnas kunnande och erfarenhet. Samtidigt har omlokaliseringen gett oss tillfälle att se över vilka kompetenser vi behöver framåt. Med de rekryteringar som vi gjort till Skellefteå kommer vi att kunna fortsätta att utveckla verksamheten utifrån det uppdrag vi har, även om det i vissa delar kommer att ta lite tid tills vi kan ta vid där vi var, säger Kristina Svartz, generaldirektör för MFoF.

 

Uppdaterad: 2018-08-30

Uppdaterad: 2018-08-30